Reddingsbrigade Leidschendam

 

De Reddingsbrigade Leidschendam (RBL) is een vereniging aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland en is actief in preventie, opleiding en toezicht houden. Reddingsbrigade Leidschendam houdt in de weekenden tussen mei en oktober toezicht op de bezoekers en waterrecreanten in het recreatiegebied Vlietland. Deze taak wordt binnen de reddingsbrigades vaak aangeduid met de term: bewaken. Indien er bewaakt wordt is de post geopend van 10:00 - 18:00.

Bewaking op Vlietland

Reddingsbrigade 5 

Tijdens de bewaking op Vlietland is de reddingsbrigade primair verantwoordelijk voor het toezicht op het water. Daarnaast vervult de reddingsbrigade ook nog een toezichtstaak op de fiets- en wandelpaden die door het gebied lopen. De reddingsbrigade is op deze dagen aanwezig als First Responder in het gebied. Dit betekent dat de vrijwilligers van de reddingsbrigade vaak als eerste aanwezig zijn bij ongevallen.

 

Reddingsbrigade Leidschendam
Posthuis in recreatiegebied Vlietland:
Rietpolderweg 9
2266 BM Leidschendam

Postbus:
Postbus 3056 2269 DB Leidschendam

Telefoon: 071- 5617490 (uitsluitend tijdens bewakingsuren)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.reddingsbrigadeleidschendam.nl  

  

Informatie & Contact

Neem hiervoor direct contact op met de bedrijven en verenigingen die op deze website staan.

In de groei

‘s Zomers is het druk in Vlietland. Teneinde het gebied het hele jaar door goed te laten gebruiken is er begonnen met de verdere inrichting van het gebied. Extra sport-, recreatie- en verblijfs­voorzieningen zullen Vlietland binnen enkele jaren één van de meest veelzijdige en aantrekkelijke recreatiegebieden van Nederland maken.

Recreatiecentrum Vlietland B.V

Recreatiecentrum Vlietland B.V is de overkoepelende organisatie voor de bedrijfsmatige ontwikkeling en exploitatie van Vlietland. Directeur is dhr. A.S. (Bart) Carpentier Alting. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NB: Vlietland is de enige juiste naam voor het recreatiegebied aan de Vliet tegenover Voorschoten en gelegen tussen Leiden en Leidschendam.

Vlietlanden is een natuurgebied bij Vlaardingen dat beheerd wordt door de vereniging Natuurmonumenten.

Website beheer www.mchl.nl