Eerste Vaargids Zuid-Holland West aangeboden aan de ANWB (30 juni 2008)

30 Juni 2008 | Het eerste exemplaar van de Vaargids Zuid-Holland West is afgelopen vrijdag van de pers gerold en aangeboden aan de ANWB (zie bijgaand verslag en foto’s). Het is een rijk geïllustreerde gids voor (vaar)toeristen, met vier prachtige vaartochten door Zuid-Holland West en tips voor eet- en drinkgelegenheden langs het water. Gecombineerd met praktische gegevens, zoals aanlegplaatsen, brughoogtes en lokale vaarregels en handige adressen voor motorreparaties, watersportadressen en nautische kaarten.

De gids biedt praktische en toeristische informatie voor recreanten in het algemeen en de recreatietoervaarder in het bijzonder. De 185 pagina’s zijn rijkelijk voorzien van kleurenillustraties en originele foto’s van het leven op en langs het water. De onderhoudende gids verhaalt over de geschiedenis en anekdotes van plekken en plaatsen op de route en verwijst naar de vele bezienswaardigheden vanaf het water.

De gids bevat vier verschillende vaartochten door west Zuid-Holland, natuurlijk met handige vaarkaarten:
- Katwijk-Leiden-Den Haag (8 uur, 42 km)
- Maassluis-Rotterdam-Dordrecht (8 uur, 63 km)
- Vlaardingen-Midden-Delfland-Delft (6 uur, 35 km)
- Hollandse IJssel (6 uur, 48 km)

De gids kost € 16,95, inclusief vaarkaart. Auteur: Dick Baaij, ISBN: 9789080546196
De Vaargids is verkrijgbaar via boekhandels en watersportwinkels.

Nieuw in reeks Vaargidsen
De Vaargids Zuid-Holland West verschijnt nieuw in een reeks Vaargidsen die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een waar begrip onder botenbezitters en waterliefhebbers. Eerder verschenen de Amsterdamse Vaargids, Vaargids Vecht & Vechtplassen, Vaargids Leiden, Kaag & Braassem en Vaargids Randmeren en Flevoland en Noordwest Overijssel. Inmiddels zijn hiervan al zo’n 30.000 exemplaren verkocht. Meer informatie over de reeks: www.amsterdamsevaargids.nl .

De Vereniging Regio Water
De Vaargids Zuid-Holland West kwam tot stand door een bijdrage van de Vereniging Water Stad Land. Een samenwerkingsverband van 15 Zuid-Hollandse (deel)gemeenten en hoogheemraadschappen langs het Rijn-Schiekanaal en de daarop aangesloten wateren, speciaal gericht op vaartoerisme.
De Vereniging richt zich op het beter benutten van het economisch potentieel van dit vaarwater in relatie tot het toeristisch recreatief gebruik en het opheffen van bestaande belemmeringen. Hierbij wordt speciale aandacht gegeven aan de wisselwerking tussen water, stad en land.

Henriëtte Welle Donker, directeur Vereniging Regio Water: “Zuid-Holland is bij uitstek de plaats met vele veelzijdige vaarroutes die onderling zijn verbonden. Ze voeren langs prachtige historische plaatsen zoals Leiden, Delft, Delfshaven en Schiedam en het omliggende groene land. Die combinatie is zeer aantrekkelijk.”

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews